Kan arbeidsgiver bestemme når jeg skal ha sommerferie?

Hvem bestemmer egentlig tidspunktet for ferien min? Og må jeg ta ferie om jeg heller vil jobbe?  Finn svar på fem spørsmål mange stiller oss.  

De fleste virksomheter løser feriespørsmålet ved at ansatte får komme med ønsker om ferietidspunkt, og så forsøker arbeidsgiver så godt som mulig å fordele ferietiden for på best mulig måte ivareta både ønskene fra de ansatte og bedriftens behov. Men lar det seg ikke gjøre å etterkomme alle ferieønskene, er det arbeidsgiver som til slutt må bestemme tidspunktet for din ferie.

Som arbeidstaker har du imidlertid rett til å få lagt minimum tre av ferieukene til hovedferieperioden (1. juni – 30. september) dersom du ønsker det. Du kan også kreve å få avviklet restferien i sammenheng.

Postet i Nyheter fra Arbeidstilsynet
Avtale om kortere opplæringstid for verneombud og AMU medlemmer
Last ned utkast til avtale om kortere opplæringstid for verneombud og AMU medlemmer I tillegg utarbeides en forsvarlighetsvurdering som dokumenterer at partene aktivt har gjort en vurdering slik lovverket krever.