Forebygging av muskel- og skjelettplager i bygg- og anleggsbransjen - HMS Kurs for Verneombud på nett, kun kr. 1890,-

Sist publisert: 09/11 2021

Nylig inviterte Arbeidstilsynet til webinaret Forebygging av muskel- og skjelettplager i bygg- og anleggsbransjen. Det kom mange spørsmål fra seere underveis i sendingen, og her oppsummerer vi de viktigste spørsmålene og svarene. 

Forebygging av muskel- og skjelettplager i bygg- og anleggsbransjen (youtube.com)

Ni spørsmål og svar om muskel- og skjelettplager i bygg- og anleggsbransjen

Omtrent 70 prosent av de som jobber i bransjen rapporterer om muskel- og skjelettplager den siste måneden. Over halvparten av disse mener at plagene helt eller delvis skyldes forhold på jobben. Det er spesielt smerter i rygg, hofte, knær og armer som peker seg ut i denne bransjen.

Det er flere sykemeldinger på grunn av muskel- og skjelettplager i bygg- og anleggsbransjen sammenlignet med gjennomsnittet i Norge.